IAS

EMLÉKEZTETJÜK A VILÁGOT ARRA, HOGY:
SEGÍTSÉGÜNK AZ ÖNÉ

2023. november 3-án a Scientologistok Nemzetközi Szövetségének (IAS) tagjai 90 ország képviseletében jelentek meg az Egyesült Királyságban a Scientologistok Nemzetközi Szövetségének 39. évfordulójára.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke üdvözölte a több ezer Scientologistot és a Scientology Egyház támogatóit a hétvégi IAS-évfordulós ünnepségen. Az esemény négy történelmi jelentőségű év előtt tisztelgett, amelyek kivételes humanitárius eredményeket hoztak.
Szponzorálunkhumanitáriuskampányokat
ezért ön bármely adott
órában
napon
kontinensen
meg fog találni
MINKET

AZ EMBERI MÉLTÓSÁG HELYREÁLLÍTÁSA
A MENTÁLIS EGÉSZSÉGÜGY TERÜLETÉN

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR) már több mint 50 éve a világ minden táján védelmez embereket a mentális egészségügy területén elkövetett ártalmas és kényszert alkalmazó gyakorlatoktól.

Mozgósítás az emberek védelmére.

A CCHR nagy hatású utazó kiállításokat állít fel négy kontinensen, hogy leleplezze a pszichiátriai ipar számos visszaélését. Csupán az elmúlt négy évben a CCHR 20 másodpercenként felvilágosított egy újabb személyt, és végül több mint 50 millió ember számára leplezte le a pszichiátria borzalmait.
Morelos állam, Mexikó
Torino, Olaszország
Ottawa, Kanada
Milánó, Olaszország
Tajcsung, Tajvan
San Francisco, Kalifornia
Oszaka, Japán
Boston, Massachusetts
Torino, Olaszország

Az utcára vonulunk, hogy véget vessünk a pszichiátriai visszaéléseknek.

A CCHR a mentális egészségügyi visszaélések ellen szervezett felvonulásokkal arra ösztönöz, hogy lépésről lépésre változás következzen be, így létfontosságú szerepet játszik abban, hogy emberek millióit tájékoztassa és világosítsa fel – olyan országokban, mint Olaszország, Magyarország, Németország és Franciaország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok.
Firenze, Olaszország
Párizs, Franciaország
London, Egyesült Királyság
Bécs, Ausztria
Magdeburg, Németország
Washington
Párizs, Franciaország
Fokváros, Dél-Afrika
Párizs, Franciaország
San Francisco, Kalifornia
Párizs, Franciaország
50,000,000
egyén számára tártuk fel a pszichiátria rémségeit
SVÁJC

A pszichiátriai visszaélések eltörlése az emberi jogok nevében.

A CCHR évtizedek óta dolgozik azon, hogy befoltozza Az emberi jogok európai egyezményén tátongó rést, amely miatt ez a II. világháború után aláírt meghatározó dokumentum a páciensek kényszerbeszállításához és a kényszerítő pszichiátria elterjedéséhez vezetett.
Miután a CCHR több éven át számolt be pszichiátriai visszaélésekről összesen 18 országban, hivatalos meghívást kapott az első olyan ENSZ-konzultációra, amelynek témája: az emberi jogok a mentális egészségügyben. A CCHR szakértők meghallgatása során feltárt tényeket mutatott be, és hevesen felszólalt annak érdekében, hogy: „Tiltsák be a kényszerítést és a szabadságtól való megfosztást a mentális egészség területén.” Amikor az ENSZ főbiztosa az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa elé helyezte a mentális egészségügyi megbízatást, az eredmény gyökeres változást harangozott be, amelynek célja, hogy megőrizzék és megvédjék az emberi jogokat a mentális egészségügy területén.
Az ENSZ hivatalosan kijelentette:
„A kényszerkezelés idejétmúlt, hatástalan és összeegyeztethetetlen az emberi jogokkal.”
„Minden országnak be kell szüntetnie a kényszerbeszállítást.”
„Minden országnak véget kell vetnie a kényszergyógykezelésnek.”
„Tilos új pszichiátriai kórházakat létrehozni.”
JAPÁN

Leleplezzük a pszichiátriát a felkelő nap országában

Ebben az országban, ahol a pszichiáterek a „ne láss rosszat, ne hallj rosszat, és ne szólj rosszat” közmondás mögé rejtették bűneiket, Ogura Juzuru szétzúzta a csendet, és felfedte a titkaikat. Felfedte a „túlgyógyszerezésként” ismert csalást – azt, amikor öngyilkosságokat kiváltó tudatmódosító szereket írnak fel túl gyakran vagy túlzott mértékben. Juzuru súlyos büntetések alkalmazását eszközölte ki e gyakorlat ellen, és ez végül 34%-kal csökkentette az országos öngyilkossági statisztikát. Ezt követően Juzuru pszichiátriai kórházakban leplezett le bűncselekményeket, és ezzel olyan törvények meghozására inspirálta a törvényalkotókat, amelyek megvédik a pácienseket és az informátorokat, és garantálják, hogy Japánban a pszichiátriai visszaéléseket örökre látni és hallani fogják, és beszélni fognak róluk.
A japán törvények szerint, ha bármelyik pszichiátriai kórházban a betegekkel szemben elkövetett visszaélésre derül fény, azonnal jelenteni kell.

ÉLETRE KELTJÜK
AZ EMBERI JOGOKAT

A Scientology Egyház már régóta kiáll azért az ügyért, hogy a szabadság mindenki számára létezzen. Ennek érdekében finanszírozza a világ egyik legmesszebbre elérő emberi jogi oktatási és közönséginformációs kezdeményezését. Ezek az Együtt az Emberi Jogokért és a Fiatalok az Emberi Jogokért.

Emberi jogi oktatás világméretekben.

Az elmúlt négy évben az Együtt az Emberi Jogokért és a Fiatalok az Emberi Jogokért mérföldkő jelentőségű eredményeket ért el, és több mint 41 millió embert világosított fel az elidegeníthetetlen jogaikról.
New York, New York
„Gratulálunk az eredményeikhez, amelyet elértek abban, hogy az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatát a világ különböző országaiban népszerűsítették.”
– Ügyvivő Koordinátori Iroda
ENSZ
„Gratulálunk az eredményeikhez, amelyet elértek abban, hogy az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatát a világ különböző országaiban népszerűsítették.”
– Ügyvivő Koordinátori Iroda
ENSZ
„Partnernek tekintjük önöket az emberi jogi oktatásban.”
– Tudományos Tanács
Nobel-békedíjasok csúcstalálkozója
„Partnernek tekintjük önöket az emberi jogi oktatásban.”
– Tudományos Tanács
Nobel-békedíjasok csúcstalálkozója
„A Fiatalok az emberi jogokért ezreket ösztönöz toleranciára és békére.”
– kongresszusi képviselő, Nayarit állam, Mexikó
„A Fiatalok az emberi jogokért ezreket ösztönöz toleranciára és békére.”
– kongresszusi képviselő, Nayarit állam, Mexikó
Oaxaca, Mexikó
Kalkutta, India
Oaxaca, Mexikó
Saint-Denis, Franciaország
Clearwater, Florida
Los Angeles, Kalifornia
Bhaktapur, Nepál
Kansas City, Missouri
Koppenhága, Dánia
Tepic, Mexikó
Karjan, India
Aldea la Palmilla, Guatemala
Sydney, Ausztrália
Katmandu, Nepál
Firenze, Olaszország
Canberra, Ausztrália
Toronto, Kanada
Quatre Bornes, Mauritius

Az Együtt az Emberi Jogokért a világ körül

41,000,000
emberi jogokra oktatott egyén

AZ ÚT A
BOLDOGSÁGHOZ

Az út a boldogsághoz egy teljes mértékben a józan észen alapuló erkölcsi értékekből álló füzet, amely 21, a gyakorlatban alkalmazható szabályt tartalmaz. A füzetet 190 országban osztogatták már, ezzel segítettek növelni az egyének, közösségek és nemzetek közötti toleranciát és megértést – így teremtünk biztonságosabb és több együttérzést tanúsító világot mindenki számára.
BRAZÍLIA

Segít a cserkészeknek virágozni és prosperálni.

Brazíliában egy cserkészvezető integrálta Az út a boldogsághozt a cserkésztananyagba, és a csapata tagjai próbajelvényeket kapnak a könyv 21 szabályához, az „Óvd és tedd jobbá a környezeted”-től a „Légy kompetens!”-ig. A cserkészvezető végül eljuttatta a programot 17 brazil állam cserkészcsapataihoz, majd további 15 országba – köztük Angolába, Egyiptomba, Portugáliába és Bangladesbe.
Az út a boldogsághoz erős jövőbeli vezetőket hoz létre, és helyreállítja az értékeket az országunkban.”
– Aracaju önkormányzat
Sergipe állam, Brazília
Az út a boldogsághoz erős jövőbeli vezetőket hoz létre, és helyreállítja az értékeket az országunkban.”
– Aracaju önkormányzat
Sergipe állam, Brazília

Az út a boldogsághoz
a világ körül

139,000,000
példányt osztottak ki Az út a boldogsághoz füzetből


AZ IGAZSÁG A DROGOKRÓL TERJESZTÉSE

A 2006-ban alapított Drogmentes Világért Alapítvány a drogokról és az alkoholról szóló tényszerű információkkal vértezett fel gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket. Amikor az emberek fel vannak fegyverkezve megfelelő tényekkel – nem véleményekkel, reklámokkal vagy elrettentéssel –, képesek arra, hogy tájékozottan döntsenek, és drogmentes életet éljenek.
EGYESÜLT ÁLLAMOK

Marshall Faulk
meghatározza a taktikát a Drogmentes Világért meccséhez.

Az Egyesült Államokban Marshall Faulk, az NFL egyik legendája felfedezte Az igazság a drogokról ifjúsági felvilágosító kampányt, és megtette magát a Drogmentes Világért Alapítvány országos szóvivőjének. A Hírességek csarnokának tagja elviszi a kampányt az USA fiataljainak, hogy segítsen távol tartani őket a drogoktól. Az üzenete: „Hé, én nem próbálom megmondani neked, hogy mit kell tenned, csak próbállak oktatni, hogy magadtól tudd, mit kell tenned.” Faulk ezután – hatalmas füzetosztás és médiavisszhang kíséretében – terjesztette az üzenetet, és tovább vitte a kampányt a Super Bowlra is Miamiba (2020.), Los Angelesbe (2022.) és Phoenixbe (2023.), és ezáltal 88 millió amerikait világosított fel arról, hogy mi Az igazság a drogokról.
88,000,000
embert értünk el Az Igazság a Drogokról programmal
MEXIKÓ

Egy biztonságosabb jövőt építenek és megvédik a fiatalokat az erőszakos kartellektől.

A mexikóvárosi Salomon és Lucy Dabbah létrehozta a Drogmentes Világért mexikói szervezetét, hogy még azelőtt elérjék a fiatalokat, hogy drogkartellek betoboroznák őket. Dabbahék maximális hatást értek el mintegy 5000 tanár képzésével, akik utána több mint 2,1 millió tanulót oktattak. Ezt az oktatást több generációra ki akarták terjeszteni, ezért a Drogmentes Világért szövetségre lépett a México Állami Oktatási Minisztériummal, hogy México államban minden iskola és egyetem minden tanulójának megtanítsák az igazságot a drogokról.
HIVATALOS PARTNERSÉG
„Drogmentes Világért-oktatás México állam minden iskolájában és egyetemén.”
– közoktatási államtitkár
HIVATALOS PARTNERSÉG
„Drogmentes Világért-oktatás México állam minden iskolájában és egyetemén.”
– közoktatási államtitkár

Az igazság a drogokról
a világ körül

150,000,000
kiosztott füzet

A MOTTÓJUK SZERINT ÉLNEK:
MINDIG LEHET VALAMIT TENNI

Miközben a világ nagy része „szünetet tartott” a világjárvány alatt, az anyatermészet határozottan nem – és a Scientology önkéntes lelkészek sem. Minden kataklizmikus természeti katasztrófa után válaszoltak a globális felhívásra, hogy újra és újra feltétlen bátorságot és együttérzést tanúsítsanak.

KASMÍRI FÖLDRENGÉS

2019. október
9,080
segítségben részesült egyén
3,548
szolgáltatott assziszt

JAPÁN – HAGIBIS TÁJFUN

2019. október
1,923
segítségben részesült egyén

AUSZTRÁL BOZÓTTÜZEK

2019. november
39,091
segítségben részesült egyén

INDONÉZIAI ÁRVÍZ

2020. január
135
ember kiképezve az önkéntes lelkészi assziszttechnológiára

HORVÁTORSZÁGI FÖLDRENGÉS

2020. december
19,418
megtett kilométer
5
TONNÁNYI
KIOSZTOTT SZÜKSÉGLETI CIKK

SAINT VINCENT-I VULKÁNKITÖRÉS

2021. április
52
TONNA
hamu eltávolítva
20,450
segítségben részesült egyén

HAITI FÖLDRENGÉS

2021. augusztus
123
a helyszínen kiképzett önkéntes lelkész
4,856
segítségben részesült egyén

PAKISZTÁNI ÁRVIZEK

2022. augusztus
376
az önkéntes lelkészi technológiában kiképzett személy
13,485
segítségben részesült egyén

FLORIDAI IAN HURRIKÁN

2022. szeptember
5,079
segítségben részesült egyén

TÖRÖKORSZÁGI FÖLDRENGÉS

2023. február
43,103
segítségben részesült
egyén
Dél-Afrika – fokvárosi tűz
Ausztrália – eugowrai árvíz
Tennessee-i tornádó
Görögországi árvíz
Olaszország – emilia-romagnai árvíz
Olaszország – szardíniai erdőtüzek
Louisiana – Ida hurrikán
Puerto Ricó-i földrengés
Kentuckyi tornádók
Hawaii tűz
Spanyolországi vulkánkitörés
8,000,000
önkéntes óra
DÉL-AFRIKA

Együtt szolgálnak, hogy felemeljenek egy országot.

Hangsúlyozva az önkéntes lelkészek mottóját (MINDIG LEHET VALAMIT TENNI) íme, az önkéntes lelkészek története, amely egy egész nemzetet emel fel – Dél-Afrikát. Az önkéntes lelkészek fertőtlenítették az összes létfontosságú szolgáltatási területet, hogy működésben tartsák az élet és a kormányzás kerekeit, ezek között voltak buszok, taxik, tűzoltóállomások és rendőrőrsök, illetve mindenféle bírósági és kormányzati épület – összesen több mint egymillió négyzetméternyi terület.
1,06 millió
négyzetméternyi fertőtlenített felület
A Kyalami-kastélyban lévő afrikai Scientology-központból az Egyház gyakorlatilag a dél-afrikai társadalom minden szektorát felvértezte A Scientology kézikönyvében található technológiával, amely az életre szól.
Újrajátszás
22,500
új, teljesen kiképzett, okleveles önkéntes lelkész
(és a szám tovább nő)
ÚJ, EGÉSZ ESTÉS DOKUMENTUMFILM

Történet az emberségről, a reményről és a segítségről.

A Tegyünk valamit a dologgal kapcsolatban művelet megörökíti, hogy a világjárvány idején milyen globális választ adott a Scientology Egyház. Részletesen beszámol arról a segítségről, amelyet egy hároméves időszak alatt hat kontinens közösségei, vallásai és létfontosságú szolgáltatásai számára nyújtottunk. A program premierje december 5-én, az önkéntesek világnapján lesz a Scientology Networkön.

PARTNERKAPCSOLATOK
EGY JOBB VILÁGÉRT

Az elmúlt négy év során az Egyház és humanitárius programjai új partnerségeket alakítottak ki a legkülönbözőbb területeken – rendfenntartó erőktől országos minisztériumokig.
„Az értékek helyreállításáért mások életében.”
– Szövetségi Vészhelyzet-kezelési Ügynökség (FEMA)
„Az értékek helyreállításáért mások életében.”
– Szövetségi Vészhelyzet-kezelési Ügynökség (FEMA)
„Rendíthetetlen elkötelezettségükért, hogy növeljék a drogokkal kapcsolatos tudatosságot.”
– Alsóház
Kanada
„Rendíthetetlen elkötelezettségükért, hogy növeljék a drogokkal kapcsolatos tudatosságot.”
– Alsóház
Kanada
„Amiért szorgalmazzák a béketeremtést társadalmainkban.”
– Az Afrikai Unió Bizottsága
„Amiért szorgalmazzák a béketeremtést társadalmainkban.”
– Az Afrikai Unió Bizottsága
28,975
új partnerkapcsolat (2020–2023.)

TEKINTSE MEG A VIDEÓT:

Hálával azért, hogy mellettünk áll


A VALLÁSSZABADSÁG BIZTOSÍTÁSA

Az első Scientology-egyház 1954-es megalapítása óta a vallás több millió tagot számláló világméretű mozgalommá nőtte ki magát. Bár az Egyház továbbra is kapja a vallási elismeréseket egyik országban a másik után, minden vallás nevében folytatja a vallásszabadságért folytatott küzdelmet is.
PANAMA

Az egyéni felelősség átalakít egy országot.

Giselle Lima felment a teljes szabadsághoz vezető Scientology Hídon, és ez utána arra ösztönözte, hogy nagyobb felelősséget vállaljon választott hazájáért, Panamáért. Ezért az ország minden tájára elvitte az Egyház humanitárius kampányait. Ráadásul nemcsak hogy létrehozta az ország első Scientology-misszióját, amely mindenki számára szélesre tárja a Híd kapuit, hanem azt is elintézte, hogy a Scientology teljes vallási elismerést és adómentességet kapjon a Panamai Köztársaságban.
A Scientology Egyház adómentességet élvező vallási szervezetként elismerve.
– 2022. augusztus 22.
AMSZTERDAM

Szabadság Európa kapujánál.

A vallásszabadság irányában elért győzelem során 2022. augusztus 30-án a Scientology Egyház közhasznú státust kapott, és ezáltal teljes vallási elismerésben részesült Hollandiában.
„Az Amszterdami Scientology Egyház megkapja a közhasznú státust.”
– Holland Adó- és Vámhivatal
2022. augusztus 30.
GÖRÖGORSZÁG

Ősi föld, örök szabadság.

2023. február 16-án Görögország vallásügyi minisztere személyesen adta át az Egyháznak a vallásos intézményként való működési engedélyt, és ez azt jelezte, hogy a Scientology hivatalos vallási elismerésben részesült a filozófia eredetpontjában.
„A Scientology Egyház egy vallásos intézmény és vallási közösség.”
– Oktatási és Vallási Minisztérium
2023. február 16.

A JÖVŐBE TERJESZKEDÜNK

Az elmúlt lenyűgöző négy évtől a dicsőséges és határtalan jövőig – következzék egy kis ízelítő abból, hogy milyen jövőbeli terjeszkedés küszöbén áll az egyház a Scientology világának széltében-hosszában.
EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

Az Egyesült Királyság új
staff-fejlesztési központja.

Az Egyesült Királyság szellemi központjában most van egy vadonatúj staff-fejlesztési központ. Az alapoktól kezdve felépített létesítmény vallási tanácsadást és képzést nyújt az Egyesült Királyság egyre növekvő létszámú egyházi lelkészcsapata számára.
Az új központ földszintje a Hubbard Tanácsadó Központ számára van fenntartva, ahol a Saint Hill-i munkatársak Scientology szellemi tanácsadást kapnak. Az épületben van egy staffiskola is, amely hat tanfolyamtermet tartalmaz, hogy egyszerre több mint 150 főnek lehessen képzést biztosítani.
DÁNIA

Mindenki második OT-otthona Európában.

A koppenhágai Nordland, egy új vallási pihenőhely Dániában, kifejezetten azért készült, hogy kiszolgálja azokat az európaiakat, akik a kontinens minden részéről egyre nagyobb számban utaznak az Európai Haladó és Saint Hill szervezetbe.
A Nordland minden kényelmi szolgáltatást biztosít az idelátogató Scientologistoknak, például van egy büfé jellegű étterem és egy kávézó, amely egész nap rendelkezésre áll azok számára, akik a Scientology-tanácsadás vagy -képzés szüneteiben eljönnek.
DÉL-AFRIKA

A Narconon-hálózat bővülése.

Afrika új kontinentális Narcononja hamarosan megnyílik, hogy drogfüggőket mentsen meg, és rehabilitációs specialistákat képezzen ki a jövőbeli afrikai Narconon-központok számára. A létesítmény a Magaliesberg-hegység lábánál áll egy lélegzetelállító, 210 hektáros vadrezervátum közepén, amelyben az afrikai vadvilág mintegy 180 faja él.
Közvetlenül a recepció mellett a Narconon Afrika minden részletét úgy tervezték, hogy nyugodt, stresszmentes környezetet biztosítson az embereknek, akik megszabadítják magukat a drog- és alkoholfüggőség markából.
FRANCIAORSZÁG

Kiállunk a szabadság mellett Párizsban.

Párizsban, amely kulturális központ, és a világ egyik legjellegzetesebb és legbefolyásosabb városa, egy lenyűgöző ideális Scientology Egyház és Hírességek Központja készül. A 8600 négyzetméteres épület egy építészeti attrakció, amely extrém módon jól látható – az ország egyik legforgalmasabb főútvonalára néz, és csupán néhány saroknyira áll a Stade de France (nemzeti stadion) épületétől.
A létesítmény lenyűgöző jellegzetességei – a csillogó üveg külső, amelyen több mint 1500 tábla alkot fényvisszaverő felületet, és egy modern geometrikus fa portál – mindez azért, hogy a valódi szellemi szabadság rendkívüli kalandján üdvözölje a párizsiakat.
Az épület lenyűgöző átriuma hat emeleten át magasodik a recepció fölé. A dizájnt a szikvójafenyő ihlette, beleértve a körlépcsőt, amelyet bonyolult levélminta díszít.
Tehát igen,
mindenhová eljuttatjuk a segítségünket,
mert bármi legyen is a probléma,
a segítségünk garantálható.
Mindig ott leszünk,
hogy jobbítsuk a világot.
SEGÍTSÉGÜNK AZ ÖNÉ